Nylig installerte Lid Jarnindustri to nye sager i HBE-serien fra Behringer som ble levert av LVD Scandinavia AS.

Lid Jarnindustri ble etablert i1948, og i starten var fokus på produksjon av sykkelkjetting, vogner for hest og forskjellige trillebårer. I dag er de store produsenter av traktormontert utstyr for proffe aktører innen landbruk-, skogbruk- og entreprenørmarkedet.

Behringer i over 20 år

– Vi har de siste årene fått stadig mer å gjøre, og vi trengte en ny sag for å øke sagekapasiteten på rettsagingen, siden den gamle Behringersagen virket som den sang på det siste verset, forteller daglig leder hos Lid Jarnindustri, Svein Ove Lid.

Han forteller at bedriften har hatt Behringersager siden 1990- tallet, og har alltid vært veldig godt fornøyd. Samtidig har forholdet til leverandøren av sagene, LVD Scandinavia AS, vært god.

Begeistring i hver detalj

– Derfor var valget forholdsvis enkelt da vi skulle velge nye sager. Vi valgte et nytt Behringer HBE 411 A saganlegg for rettkappsaging i solide materialer.

I utgangspunktet så var det bare et nytt saganlegg vi skulle ha, men da vi analyserte sagingen vår fant vi også at hele 5 prosent av all saging vi utfører er saging av vinkler, sier Lid.

Istedenfor å kjøpe disse tjenestene ute, valgte man derfor å kjøpe en HBE 321GA, et automatisk saganlegg for gjæring som tar profiler og sager vinkler

– Nå har vi muligheten til selv å gjøre all saging til alle våre produkter. Dette er helt i tråd med vår visjon som er begeistring i hver detalj, og vi har nå full kontroll på sagingen, avslutter Svein Ove Lid.

For mer informasjon se: www.dalen.no og www.lvdscandinavia.no