Bildetekst 1: På bildet ser du fra høyre Johnny Jonassen fra LVD Scandinavia, operatør Anja Nilsen, daglig leder Svein Kristiansen, programmerer Thinh Le og Trond Aasen fra LVD Scandinavia.

Maskinregisteret skrev sist om Smed T. Kristiansen da bedriften installerte en ny kantpresse fra LVD. Nå har nok en LVD maskin blitt installert og denne gangen er det en LVD Phoenix FL 6kW laser, også den levert av LVD Scandinavia.

Smed T. Kristiansen er en solid leverandør til både oljenæringen og norsk industri generelt, og sist forklarte vi hvordan oljekrisen utfordret bedriften til å få nye bein å stå på, og hvordan man i det store fabrikklokalet de siste årene blant annet har laget kniver, griller, stålplater til pizzasteking og sykkelstativer. – Vi har fått nye kunder innen store næringer som bygg og infrastruktur, og vi har vokst som firma når det gjelder fleksibilitet, forklarer daglig leder i firmaet, Svein Kristiansen.

Naturlig med lvd
– Nye bransjer har lært oss å jobbe enda mer effektivt, og vi ser at nye maskiner kan hjelpe oss å bli enda mer presise og langt raskere. Vi leverer kvalitetsprodukter med korte ledetider, lager rørstøtter og skreddersydde deler. Alt dette gjør det viktig med maskiner som har rask omstilling, er intuitive og presise, understreker Kristiansen, og fortsetter:

– Når vi nå skulle ha en ny laser så ville vi ha en rask og fleksibel maskin, og siden vi har blitt veldig godt kjent med programmeringen på LVD kantpressen, og har et veldig godt forhold til LVD Scandinavia, så var det naturlig å kontakte dem, forklarer Kristiansen videre.

Intuitiv maskinløsning
Fiberlaseren som er levert hos Smed T. Kristiansen har typebetegnelse Phoenix FL 6kW 3015. Den er utstyrt med automatisk dysebytte, bordstørrelsen er 3000 x 1500mm og laserkilden er på 6 kW.

– Dette er en veldig allsidig maskin og den har fleksibiliteten til å skjære standardstål og ikke-jernholdige materialer i en rekke tykkelser. Laseren kombinerer høy maskindynamikk, intuitiv maskindrift og avanserte automatiseringsalternativer, forklarer Trond Aasen fra LVD Scandinavia, og legger til:

– Dette er en fiberlaser som maksimerer produktiviteten uansett anvendelse, og de iboende fordelene med fiberlaserteknologi gjør Phoenix kostnadseffektivt å vedlikeholde og drifte. Maskinen har den samme intuitive berøringsskjermen som kantpressen deres har, og kombinert med LVD programvare er programmering og oppsett raskt og enkelt for hvert nivå av brukeren, avslutter Trond Aasen.

For mer informasjon se: www.smedtkristiansen.no og www.lvdscandinavia.no