Nyborg AS, som produserer alle typer produkter for mekanisk ventilasjon for skip og offshore installasjoner, fikk nylig installert en LVD Phoenix 3015 fiberlaser.

Fra venstre: Magne Klokk, Thomas Slyngstad Grebstad og Karl Olav Blindheim fra Nyborg AS og Trond Aasen fra LVD

Med beliggenhet i Sykkylven produserer de produkter for mekanisk ventilasjon, eksempelvis aksialvifter, sentrifugalvifter og lufthåndteringsaggregat, samt «mist eliminatorer», eksos-rister og alle andre typer ventiler og stengespjeld benyttet om bord på båter og offshoreinstallasjoner. Nyborg AS har også produkter for tunnel ventilasjon. Kundene til Nyborg finner du både i det norske markedet, samt eksportmarkeder i Europa, Kina, Korea, Dubai, Brasil og Singapore. Selskapet, som ble grunnlagt i 1947, er norskeid og Nyborg Group har hovedkontor og fabrikk i Sykkylven, samt fabrikk og design kontor i Polen.

 Allsidig maskin

Nyborg AS i Sykkylven har et høyeffektivt produksjonsanlegg som nå også inkluderer fiberlaseren fra LVD.

– LVD Phoenix er kjent for høy fleksibilitet som allroundmaskiner og er i stand til å levere førsteklasses skjærekvalitet i både tynne og tykke materialer, i både standard stål, samt ikke-jernholdige materialer, forklarer Trond Aasen, salgssjef hos LVD Scandinavia.

Modellen med navn 3015 er laget for å håndtere plater i størrelsen 3000x1500mm og produserer både effektivt og økonomisk.

Phoenix-modellene holder høy oppetid på grunn av det integrerte automatiske vekselbordsystemet som lar et bord bli lastet, samtidig som maskinen skjærer på det andre bordet.

En berøringsskjerm og LVD sitt touch-L brukergrensesnitt gjør fiberlaseren enkel å bruke og betjene, noe som ytterligere øker maskinens oppetid. Den 19-tommer store berøringsskjermen og det ikonbaserte brukergrensesnittet veileder brukeren gjennom all nødvendige interaksjon med maskinen.

– Vi i LVD Scandinavia er sikre på at LVD Phoenix 3015 fiberlaseren vil vise seg å være en svært fornuftig investering for et firma som Nyborg AS. Fiberlaseren er en svært god allroundmaskin og vil passe godt til alle de forskjellige delene som Nyborg AS produserer, avslutter Trond Aasen.

For mer informasjon se:
www.lvdscandinavia.no og www.nyborgfan.com