Skeisvoll & Co as ble etablert i 1956 på Avaldsnes i Karmøy kommune, og tilbyr avansert platebearbeiding, samt et bredt spekter av ventilasjonsprodukter til industri og offshore som kun er mulig med det ypperste av utstyr og operatører.

Nylig ble en LVD Dyna Cell 40-15 EFL installert.

Opprinnelig drev vi i Skeisvoll AS med ventilasjonsprodukter til bygg og skip, men i de senere år er det blitt satset mer og mer på å kombinere produksjonen med underleveranser innen tynnplatebearbeiding, sier daglig leder hos Skeisvoll AS, Roy Skeisvoll.

Han forteller at bedriften har en meget potent maskinpark og ansatte som er svært drevne innen alt fra laserskjæring, stansing, vannskjæring og knekking.

– Flaskehalsen i vår produksjon har ofte vært knekking, og kombinasjonen knekking med mutring. Vi innså at vi trengte å få løsnet opp i denne flaskehalsen, og vi hadde en grundig vurdering av de fleste kjente maskinmerkene før vi valgte LVD, uttaler Skeisvoll.

God brukervennlighet

– Plass er jo hele tiden en utfordring, så vi var på utkikk etter en maskin som er kom-pakt, samtidig som vi så etter en knekke-celle for «små» emner. At maskinen likevel er forholdsvis fleksibel med tanke på emnestørrelse og enkelt kan overstyres for å tøye grensene, ser vi som en stor fordel, forklarer Skeisvoll, og fortsetter:

– Vår konklusjon ble at programvaredelen hos LVD, med sin intuitive brukervennlighet, var vel ivaretatt på Dyna Cellen, samtidig som cellen ikke er bygget mer kompleks enn nødvendig. Vi har erfaring med robotiserte knekkeceller fra tidligere, og vi ser at det fokuseres mer og mer på design, samt evne til å omstille. Dette gjel-der også på volumprodukter.

Stor fleksibilitet

Det er som oftest høye verktøykostnader for å ta frem et nytt produkt.

– Vi ser at vår kombinasjon av laser- og stansemaskiner samt en robotisert knekkecelle gir oss stor fleksibilitet, dessuten raske omstillinger til en lavere kostnad samtidig som en hele tiden har fokus på HMS. En av de andre fordelene med Dyna Cellen er at den er åpen slik at den kan benyttes manuelt ved behov. Samtidig er det enkelt å ta frem et nytt produkt fra A til Å, forklarer Skeisvoll videre.

Bemannet eller ubemannet

– Dyna Cell er en kompakt, robotisert knekkecelle som kombinerer en elektrisk Dyna-Press Pro kantpresse og en Kuka industrirobot. Maskinen gir høy produksjonshastighet og den kompakte, integrerte enheten automatiserer knekking av små til mellomstore deler i forskjellige størrelser, med hastigheter på opptil 25 mm per sekund, forklarer Trond Aasen fra LVD Scandinavia.

Kantpressen er utstyrt med en unik griper som passer til alle delstørrelser fra 30×100 mm opp til 350×500 mm, den har plass til to inngangspaller, to lossepaller eller bokser (Euro-pallstørrelse).

– Maskinen er fullt integrert med LVD’s CADMAN programvarepakke, en intuitiv 15 tommer berøringsskjerm, og den kan som Roy sier, opereres bemannet eller ubemannet, avslutter Trond Aasen.

For mer informasjon se: www.skeisvoll.no og www.lvdscandinavia.no

Bildetekst 2 og 3: Fra venstre Roy M. Skeisvoll, Trond Aasen (LVD), Cathrine J. Jørgensen, Geir M. Jansen, Henrik P. Dahle og Arnout Waelkens (LVD).

Bildetekst 1: Robotisert kantpresse hos Skeisvoll & Co as