Alminor AS ble etablert i 1988 og holder til i Tinn Austbygd. Bedriften er godt kjent for produksjonen av hyllesystemet Alminor System 150/250, som brukes i både kjøle og fryserom, samt i andre typer lager.

Bildetekst 1: På bildet ser vi fra høyre: Johnny Myhra, produksjonsmedarbeider, Inge Strand, daglig leder hos Alminor AS, Ole Jacob Øhrn, koordinator og produktutvikler samt Trond Aasen fra LVD Scandinavia.

Nylig installerte bedriften nok en LVD kantpresse.

Alminor er kjent for sine reoler i aluminium, rustfritt stål og i plast, samt produksjon av vogner i samme materialer. Hyllesystemet er utviklet for å møte markedets stadig høyere krav til hygiene og renhold. Systemet er enkelt å ren-gjøre og skaper en høy hygienisk standard uten bruk av kostbar tid.

Hyllesystemet har oppnådd høye markedsandeler i Norden, og systemet eksporteres til mange andre land i Europa.

Enkel i bruk
Profiler og materialer til Alminor sitt hyllesystem er nøye utviklet og sammensatt for å gi det ferdige produktet høy kvalitet. Profilene er spesielt utviklet for å tåle høy belastning og gi minimal nedbøyning. Kantpressen som Alminor har valgt er fra LVD sin PPED-serie. 

– Disse er praktiske og enkle å bruke, og passer perfekt for generell knekking, forklarer Trond Aasen fra firmaet som leverte kantpressen, LVD Scandinavia.

Alminor bestemte seg for modellen PPED-7 135/30 som har 135 tonn og lengde 3050 mm. Maskinen er utstyrt med en intuitiv berøringsskjerm som kombinert med LVD sin brukervennlige programvare gjør programmering og oppsett raskt og enkelt for alle brukernivåer.

Økt produksjonskapasitet
Det siste året har vært et godt år for oss, forteller Inge Strand, daglig leder hos Alminor.

-Vi har gjort noen grep når det gjelder utvikling og salg og føler at vi har behov for å ruste oss for videre vekst, noe vi nå ser konturene av. Det er en god følelse av sikkerhet i det å ha gode maskiner som alltid virker, fortsetter Strand.

-Vi har allerede i mange år hatt en LVD kantpresse som vi har vært svært fornøyd med. Maskinen har vært god, og har det vært problemer så har LVD Scandinavia vært raske til å løse dem for oss. Vi er godt fornøyde med leverandøren av maskinen, og når vi nå hadde behov for en ny maskin, i tillegg til den vi allerede har, var valget enkelt. Selv om den eksisterende kantpressen fra LVD er enkel å bruke, så er den nye maskinens grensesnitt mer intuitiv og opplæring av nye ansatte dermed forenklet, forklarer Strand videre.

-Den nye maskinen vil sikre produksjonen ved eventuelle stans i tillegg til å gi oss en enda høyere produksjonskapasitet, avslutter Inge Strand.

For mer informasjon se: www.alminor.no og www.lvdscandinavia.no